diumenge, 25 d’octubre del 2015

Els productes de temporada i els que no ho són

Aquest divendres vam preparar-mos un esmorzar amb un producte molt d'aquesta temporada i un que no ho és per veure, aprendre i tastar la diferència.
Vam preparar unes torrades de carabassa i bacon i unes altres d'alvocat i formatge de cabra aprofitant el pa que ja havíem preparat la setmana anterior.


Per les de carabassa i bacon vam saltejar 400gr de carabassa amb 200gr de bacon i ho vam posar a sobre del pa. Ho vam cobrir amb una mica de formatge parmesà ratllat i ho vam ficar al forn 5 minutets.

Per les d'alvocat i formatge de cabra vam triturar junts aquests dos ingredients per fer una crema espessa que vam untar a sobre del pa ja torrat. 

Hem de dir que les de carabassa van ser tot un èxit!


Després vam preparar una coca de trempó per seguir practicant amb els ganivets i les masses. Per la pasta vam emprar:

200ml aigua
180ml oli d'oliva
Farina (700gr aprox)
1 pessic de sal

Posem l'aigua, l'oli i la sal a un recipient gran i anem afegint la farina, tot pastant, fins formar una bola de massa elàstica que no s'enganxa a les mans. L'estirem a la safata del forn, la piquem amb una forquilla i l'enfornem mentre preparem el trempó a 180º.

Pel trempó necessitem:
4 tomàtigues grans
2 pebres verds mallorquins
1 ceba
Sal, oli, pebre vermell

Netegem i tallem les verdures a trossets més o menys iguals i trempem amb oli, sal i pebre vermell al gust. Traiem la massa del forn i hi posem a sobre el trempó. Tornem a enfornar fins que la verdura estigui cuita. 

Nosaltres ens l'hem deixada al forn, ja veurem el divendres que ve la pinta que fa. També ens hem deixat a punt el iogurt que esmorzarem. Vols saber la recepta? Doncs hauràs d'esperar a la setmana vinent!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada