dilluns, 27 de juliol del 2015

El darrer primer dia de cuina

Avui és el primer dia de l'últim grup de cuina.


Primer hem fet uns joc per coneixer-nos i per saber quines coses ens agraden i quines no. No hem jugat molt perque teniem moltes ganes de posar-mos a cuinar.
La primera recepta que hem preparat ha estat pa de pita:

Ingredients:
125ml aigua
10ml oli
250gr farina de força
5gr llevat sec de forn o 15gr llevat frecs
un pessic sucre
5gr sal




Primer posam una mica d'aigua amb el llevat i el sucre i movem fins que se fongui. Afegim la resta de l'aigua, la sal i l'oli i mesclam. Després anam posant la farina poc a poc i amassam fins que poguem fer una bolla de massa que quedi llisa. La deixam reposar una hora i mitja tapada amb paper plàstic transparent, o fins que pugi fins al doble del seu volum.
Passat aquest temps, feim sis parts i feim una bolla amb cada part. Aplanam cada bolla fent un cercle de mig centimetre de gruix. Enfornam amb el forn calent a 200º durant 10 minuts.




De primer plat varem preparar ensalada de poma i pastanaga:

Ingredients:
5 pomes
6 pastanagues
nous
Formatge Quark
oli
sal

Elaboració:
Pelar i ratllas les pomes i les pastanagues. Picar les nous. Batre el formatge quark amb una mica d’oli i sal. Mesclar tots els ingredients i regar amb la vinagreta.

I cadascú vam emplatar la nostra així com vam voler, aquí en teniu un altre exemple:


De segon vam fer pollastre farcit de formatge i hummus per acompanyar:

Ingredients pel pollastre:
4 pits pollastre oberts com si fossin llibres
Formatge a talls finets
Sal i pebre

Elaboració:
Tallem els pits en dos i obrim cada part com si fos un llibret amb un ganivet. Salpimentem i hi posem el formatge a dins. Tanquem i enfornem uns 20min amb el forn a 180º.

Ingredients per l'hummus:
1 pot cigrons
Suc d’una llimona
Pebre vermell dolç
Sal
2 cullerades de tahina o pasta de sèsam
1 all
Comí
Julivert
Oli

Elaboració:
Triturem tots els ingredients junts, afegint espècies al gust i oli per facilitar el triturat.


Per postres pasta de fulls amb albercocs:

Ingredients:
Pasta de fulls
Albercocs
Sucre
Canyella

Treure l’òs dels albercocs i posar-los a un recipient amb una mica de canyella i una mica de sucre.
Tallar la pasta de fulls a tires amples. Col·locar a sobre els albercocs i anar-los embolicant amb la mateixa pasta. Pintar amb ou i tirar-hi per sobre una mica de sucre. Enfornar amb el forn calent a 180º uns 20min, fins que la pasta de fulls estigui daurada.


Demà anem al mercat, no t'ho perdis!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada