Primer hem fet uns joc per coneixer-nos i per saber quines coses ens agraden i quines no. No hem jugat molt perque teniem moltes ganes de posar-mos a cuinar.
La primera recepta que hem preparat ha estat pa de pita:
Ingredients:
125ml aigua
10ml oli
250gr farina de força
5gr llevat sec de forn o 15gr llevat frecs
un pessic sucre
5gr sal
Primer posam una mica d'aigua amb el llevat i el sucre i movem fins que se fongui. Afegim la resta de l'aigua, la sal i l'oli i mesclam. Després anam posant la farina poc a poc i amassam fins que poguem fer una bolla de massa que quedi llisa. La deixam reposar una hora i mitja tapada amb paper plàstic transparent, o fins que pugi fins al doble del seu volum.
Passat aquest temps, feim sis parts i feim una bolla amb cada part. Aplanam cada bolla fent un cercle de mig centimetre de gruix. Enfornam amb el forn calent a 200º durant 10 minuts.
De primer plat varem preparar ensalada de poma i pastanaga:
Ingredients:
5 pomes
6 pastanagues
nous
Formatge Quark
oli
sal
Elaboració:
Pelar
i ratllas les pomes i les pastanagues. Picar les nous. Batre el
formatge quark amb una mica d’oli i sal. Mesclar tots els
ingredients i regar amb la vinagreta.
I cadascú vam emplatar la nostra així com vam voler, aquí en teniu un altre exemple:
De segon vam fer pollastre farcit de formatge i hummus per acompanyar:
Ingredients pel pollastre:
4 pits pollastre oberts com si fossin llibres
Formatge a talls finets
Sal i pebre
Elaboració:
Tallem
els pits en dos i obrim cada part com si fos un llibret amb un
ganivet. Salpimentem
i hi posem el formatge a dins. Tanquem i enfornem uns 20min amb el
forn a 180º.
Ingredients per l'hummus:
1
pot cigrons
Suc
d’una llimona
Pebre
vermell dolç
Sal
2
cullerades de tahina o pasta de sèsam
1
all
Comí
Julivert
Oli
Elaboració:
Triturem
tots els ingredients junts, afegint espècies al gust i oli per
facilitar el triturat.
Per postres pasta de fulls amb albercocs:
Ingredients:
Pasta
de fulls
Albercocs
Sucre
Canyella
Treure
l’òs dels albercocs i posar-los a un recipient amb una mica de
canyella i una mica de sucre.
Tallar
la pasta de fulls a tires amples. Col·locar a sobre els albercocs i anar-los embolicant amb la mateixa pasta. Pintar
amb ou i tirar-hi per sobre una mica de sucre. Enfornar
amb el forn calent a 180º uns 20min, fins que la pasta de fulls
estigui daurada.
Demà anem al mercat, no t'ho perdis!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada