dimecres, 1 de juliol del 2015

El primer dia

Dilluns vam començar aquesta gran aventura i vam descobrir que tenim un equip d'autèntics mini-xefs. Vam preparar un menú molt complet: amanida de pera i alvocat de primer, pits de pollatre farcits i hummus de segon i pasta de fulls amb poma de tercer. Ah! I a més a més vam tenir temps de fer pa!



Pel primer plat, l'amanida de pera i alvocat, vam utilitzar:


Mig alvocat per persona

Mitja pera per persona
Lletuga vermella i verda 
Nous 
Vinagreta de mostassa (70ml d'oli i una cullerada ben plena de postres de mostassa tot ben batut)

Tallem a quadradets l'alvocat i la pera i els deixem a un bol en remull amb aigua i llimona. Separem les fulles de la lletuga, les netegem bé i les eixuguem. Posem dues o tres cullerades grans d'alvocat i pera al centre del plat, envoltem amb fulles d'enciam i decorem amb nous al gust. A l'últim moment abans de servir hi afegim la vinagreta.




Per fer els pits de pollastre farcits necessitam:


Mig pit de pollastre obert per la meitat sense acabar de separar del tot (com un llibre) per persona

Poma ratllada
Formatge Roquefort
Oli, sal, pebre i mel

Obrim el pit de pollastre i salpimentem. Fiquem poma i formatge al gust i tanquem el pit. Pintem amb una mica d'oli i enfornam amb el forn calent a 180º uns 15 minuts. Passats aquests 15 minuts, traiem el pit del forn i, si ens agrada, posam un poc de mel per damunt i enfornam 5 o 10 minutets més, depenent del gruix del pit. Traiem i ja ens el podem menjar.


Ja vos hem dit que el vam acompanyar d'hummus, aquí l'estam fent: 




Ingredients per l'hummus:

1 pot de ciurons

1 iogur natural sense sucre
all en pols
julivert
suc de llimona
sèsam
pebre vermell dolç
comí
sal 
oli d'oliva

Fiquem els ciurons i el iogur al vas de la batidora, afegim un rajolí d'oli i espècies, julivert, suc de llimona i sal al gust. Triturem tot junt. Si queda molt pastós podem afegir una mica més d'oli.




I vam fer els postres amb:

Una làmina de pasta de fulls
Pomes
Canyella
Ou
Sucre

Primer de tot estirem la pasta de fulls i la tallem a tires verticals d'uns dos centímetres d'ample. Tallem poma a rodanxes i reservem en un bol amb aigua i llimona. Pintem la pasta de fulls amb ou batut i col·loquem a sobre rodanxes de poma. Hi posam un poc de canyella i sucre, enrodillam i col·locam a la safata del forn. Enfornam amb el forn calent a 180º uns 15-20 minuts, fins que la pasta de fulls estigui ben dauradeta.





I aquí ens teniu gaudint del menú del dia!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada