divendres, 31 de juliol del 2015

Ens despedim amb Crespí

Voleu saber què hem fet avui, no? Doncs avui hem anat a Vilafranca a visitar ses plantacions de Crespí on creix el Tap de Cortí, el prebe que s'utilitza per fer el pebre vermell que empram aquí a Mallorca per fer les sobrassades per exemple. També hem visitat la fàbrica d'Especias Crespí i ens han ensenyat moltíssimes coses: com i quan es sembra, com es recull i com s'elabora per acabar sent un polsim vermell de gust molt apreciat.



Com que ja sabiem que avui no tendriem massa temps per cuinar, ens vam deixar el dinar preparat, preparats per a un menú to take away?


De primer tenim amanida de patata:

Ingredients:
6 patates grans
4 tomàtigues grans
500gr mongeta verda
Tonyina

Elaboració:
Pelar les patates i bollirles senceres amb les mongetes. Deixarles refredar i tallarles a rodanxes. Tallar també la tomàtigues. Col·locar tots els ingredients amb una safata i afegir tonyina al gust.

De segon un plat infalible, pizza:
Ingredients:
165gr cervesa
500gr farina
25ml oli












Elaboració:
Posar el contingut de la llauna de cervesa a un recipient. Anar afegint farina i amassant fins obtenir una massa elàstica i fina. Compte, anar afegint la farina en tandes de poca quantitat per no passar-se.
Deixar reposar mitja hora, amassar una mica i aplanar formant la base de la pizza.





























I per postre, i celebrant l'aniversari de dues de les companyes de l'equip de cuina, pa de pessic de vainilla i xocolata:

Primer hem de fer un pa de pessic de xocolata.



Ingredients:
120gr mantega
125gr xocolata negra
75gr xocolata blanca
140gr sucre
4 ous
125gr farina
8gr llevat

Elaboració:
Desfem la xocolata amb la mantega i deixem atemperar. Mentrestant batem els ous i el sucre i hi afegim la xocolata desfeta i un cop ben incorporat hi afegim la farina i el llevat tamitzat amb moviments envolvents. Possem la mescla a un motlle i ho fiquem al forn a 180º uns 30-35min.
El traiem del forn i el deixem refredar per poder-lo tallar en la forma que triem.


Després hem de preparar un pa de pessic de vainilla:

Ingredients:
130gr mantega tova
350gr sucre
4 ous
350gr farina "bizcochona"
200ml llet
1 culleradeta vainilla

Elaboració:
Batem la mantega amb el sucre i després hi afegim els ous un a un i la vainilla. Afegim la meitat de la farina. Un cop integrada, hi afegim la meitat de la llet. Seguim amb la resta de la farina i, per útlim, la resta de la llet.
Posem la meitat de la mescla al motlle triat. Hi col·loquem els talls de pa de pessic de xocolata i cobrim amb la resta de la mescla. Enfornam uns 30min amb el forn a 180º.



Tot lo bo s'acaba, però vos promet que a partir del curs vinent intentarem que n'hi hagi més. No vos perdeu tota la informació sobre els propers cursos de cuina per petits i grans a la web de la Fundació Aedificat. Vos hi esperam!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada