Ingredients per el pa de pipes:
500gr farina preparada
300ml aigua teba
Elaboració:
Hem posat la farina a un bol gran i hem fet un forat al centre on hem tirat l'aigua. Hem pastat fins que mos ha semblat que la pasta estava a punt. L'hem deixat tovar 1h 30min a un bol tapat amb paper plàstic transparent. Després hem fet les formes que hem volgut, l'hem deixat tovar 20-30min més i l'hem ficat al forn calent a 200º durant 30-40min.
Ingredients per el pa tradicional:
500gr farina
3gr llevat sec de forner
300ml aigua teba
Sal
Elaboració;
Primer de tot posam un poc d'aigua a un bol i hi desfem el llevat amb les mans. Per altra banda hem desfet un poc de sal a la resta d'aigua i l'hi hem afegit. Hem anat afegint la farina a poc a poc i pastant fins que mos ha quedat una massa llisa. L'hem deixat tovar 1h 30min i després hem fet els panets que hem volgut i els deixat tovar 20-30min. Els hem enfornat igual que els altres.
Després he fet la vichissoise:
Ingredients:
porros
nata
patata
ceba
mantequilla
oli
brou de pollastre
Elaboració:
Primer hem llevat la pell dels porros i la ceba, els hem tallat i els hem posat amb una cullerada de mantequilla i un poc d'oli a una olla al foc.
Hem pelat i tallat les patates i les hem reservat a un bol amb aigua.
Quant la ceba i el porro estàven daurats hi hem afegit la patata i uns minutets després el brou de pollastre fins que ha tapat tota la verdura.
Deixem cuinar a foc lent fins que la patata està feta. Deixam refredar un poc i trituram afegin la nata.
Durant l'elaboració anam tastant i rectificant de sal si fa falta.
De segon plat hem fet xampinyons farcits de carn picada:
Ingredients:
Xampinyons
Carn picada
Sal
Pebre
Ou
Ceba
Mostassa
Elaboració:
Llevam el peu al xampinyons, els pelam i els rentam. Els col·locam a una safata i els hi posam un poquet de mostassa a dins. Ratllam la ceba i la mesclam amb la carn afegint l'ou, sal i pebre. Farcim els xampinyons amb la carn i enforam un 20-30min amb el forn calent a 180º.
Amb la carn que ens ha sobrat hem fet pilotes.
Finalment, de postres hem fet flam d'ou:
Ingredients:
8 ous
400ml llet
8 cullerades de sucre
Elaboració:
Hem posat al llet a un cassó i l'hi hem afegit el sucre. Ho hem posat al foc per desfer el sucre tot remenant. Mentrestant hem batut els ous. Després hem afegit la llet als ous, a poc a poc i remenant els ous ràpid perque no cualli. Hem passat la mescla a un motllo que hem posat a un safata que tenia aigua fins a la meitat de la seva alçada. Ho hem ficat al forn a 180º 30-40min.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada