dimecres, 29 de juliol del 2015

El tercer dia de la darrera setmana

Avui hem fet pa de diferents tipus. Un tipus era el pa de pipes. L'hem fet amb una farina que ja estava preparada amb el llevat i tots els ingredients necessaris. Era una farina integral i per això ens ha sortit una massa més petita i forta. L'altre pa era el tradicional amb farina blanca. Ens ha sortit una massa més gran i més tova. Hem fet panets amb les formes que hem volgut i el hem enfornat.


Ingredients per el pa de pipes:
500gr farina preparada
300ml aigua teba

Elaboració:
Hem posat la farina a un bol gran i hem fet un forat al centre on hem tirat l'aigua. Hem pastat fins que mos ha semblat que la pasta estava a punt. L'hem deixat tovar 1h 30min a un bol tapat amb paper plàstic transparent. Després hem fet les formes que hem volgut, l'hem deixat tovar 20-30min més i l'hem ficat al forn calent a 200º durant 30-40min.


Ingredients per el pa tradicional:
500gr farina
3gr llevat sec de forner
300ml aigua teba
Sal

Elaboració;
Primer de tot posam un poc d'aigua a un bol i hi desfem el llevat amb les mans. Per altra banda hem desfet un poc de sal a la resta d'aigua i l'hi hem afegit. Hem anat afegint la farina a poc a poc i pastant fins que mos ha quedat una massa llisa. L'hem deixat tovar 1h 30min i després hem fet els panets que hem volgut i els deixat tovar 20-30min. Els hem enfornat igual que els altres.


Després he fet la vichissoise:

Ingredients:
porros
nata
patata
ceba
mantequilla
oli
brou de pollastre

Elaboració:
Primer hem llevat la pell dels porros i la ceba, els hem tallat i els hem posat amb una cullerada de mantequilla i un poc d'oli a una olla al foc.
Hem pelat i tallat les patates i les hem reservat a un bol amb aigua.
Quant la ceba i el porro estàven daurats hi hem afegit la patata i uns minutets després el brou de pollastre fins que ha tapat tota la verdura.
Deixem cuinar a foc lent fins que la patata està feta. Deixam refredar un poc i trituram afegin la nata.
Durant l'elaboració anam tastant i rectificant de sal si fa falta.


De segon plat hem fet xampinyons farcits de carn picada:

Ingredients:
Xampinyons
Carn picada
Sal
Pebre
Ou
Ceba
Mostassa

Elaboració:
Llevam el peu al xampinyons, els pelam i els rentam. Els col·locam a una safata i els hi posam un poquet de mostassa a dins. Ratllam la ceba i la mesclam amb la carn afegint l'ou, sal i pebre. Farcim els xampinyons amb la carn i enforam un 20-30min amb el forn calent a 180º.


Amb la carn que ens ha sobrat hem fet pilotes.


Finalment, de postres hem fet flam d'ou:

Ingredients:
8 ous
400ml llet
8 cullerades de sucre

Elaboració:
Hem posat al llet a un cassó i l'hi hem afegit el sucre. Ho hem posat al foc per desfer el sucre tot remenant. Mentrestant hem batut els ous. Després hem afegit la llet als ous, a poc a poc i remenant els ous ràpid perque no cualli. Hem passat la mescla a un motllo que hem posat a un safata que tenia aigua fins a  la meitat de la seva alçada. Ho hem ficat al forn a 180º 30-40min.


Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada