dimecres, 22 de juliol del 2015

Ens convertim en forners

Avui és el tercer dia i ens ha tocat fer pa per hamburgueses. No ha estat molt fàcil de fer, però ens n'hem sortit molt bé, perque els forners mai es rendeixen!


Per fer aquests panets necessitam:

Ingredients:
2 tasses i mitja de farina
1 tassa aigua
1 cullerada de postres de llevat sec de pa
1 cullerada i mitja de postres de sucre
1 cullerada i mitja soperes de mantega desfeta
1 cullerada de postres de sal
1 ou
pipes o sèsam

Elaboració:
Primer agafam un bol, hi ficam l'aigua i l'escalfam. Hi ficam es llevat i el desfeim. Ho deixam repossar mentre preparam la resta d'ingredients. Després hi afegim el sucre, la sal i la mantega i removem bé.
Ara ja podem afegir la farina a poc a poc i anar amassant fins tenir una massa que no s'aferri, la deixam a un bol enfarinat i la tapam amb un padàs o amb paper plàstic transparent. Ha de tovar més o menys 1h,
Passat aquest temps traiem la massa del bol i la posam a una superfície enfarinada i l'aixafam amb suavitat. Tallem la massa en 6 parts més o menys iguales i formam bolletes amb elles. Deixam tovar uns 20minuts. Agafam un ou i el batem amb un poquet d'aigua, pintam els panets amb aquest ou i hi posam pipes o sèsam. Enfornam a 200º uns 20-30min.


I un cop fets els panets els haviem de farcir amb alguna cosa, així que hem preparat hamburgueses especiades:

Ingredients:
1Kg carn picada
sal
pebre
comí
curry
gingebre
herbes provençals
all

Elaboració:
Mesclam la carn amb les espícies al gust i la repartim en 10 bolles de 100gr que aplastarem per formar les hamburgueses. Cuinem a la planxa.


Per acompanyar les hamburgueses hem fet guacamole:

Ingredients:
3 alvocats
4 tomàtigues
1 ceba
cilantre
llimona
sal

Elaboració:
Tallem les verdures molt petites i aixafem amb una forquilla o, si ens costa molt, amb la batedora. Hi afegim suc de llimona, sal i cilantre picat al gust i mesclem bé. Deixam refredar a la nevera.


Per postres hem fet uns cupcakes de pastanaga amb cobertura de crema de formatge:

Ingredients:
300gr pastanagada ratllada o picada
100gr nous
300gr farina
300gr sucre moreno
3 ous
300gr oli de girasol
1 culleradeta de llevat, una altra de bicarbonat, una de canyella i una de gingebre

Posem el forn a escalfar a 180º. A un bol mesclem el sucre amb l'oli i hi afegim els ous un a un. Després hi afegim la ferina amb la resta d'ingredients secs, mesclant a poc a poc amb una espàtula. Hi afegim també la pastanaga igualment amb l'espàtula i, per últim, les nous. Passem als motlles i enfornam 20 min. Hi ha massa com per dues dotzenes de cupcakes o per un pastís d'uns 22cm de diàmetre.

Per la crema de formatge necessitam:
125gr mantega a temperatura ambient (fluixeta)
125gr sucre glas
250gr formatge tipus Philadelphia

Mesclam el sucre amb la mantega i, quan estigui ben mesclat, hi afegim el formatge i mesclam amb una espàtula fins que estigui tot ben integrat.


Decoram els cupcakes i... a menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada